SİYASİ KRİZ SÜRECİNDE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ: DIŞ TİCARET, DOĞRUDAN YATIRIM VE TURİZM - KANDEMİR, Orhan; PURTUL, Selin; AYHAN, Derya (Finans Ekonomi ve Sosyal Arastirmalar Dergisi, 2018)
Türkiye'nin Almanya ile olan ekonomik ilişkileri diğer birçok ülke ile olan ekonomik ilişkilerine göre daha önemlidir. Çünkü bir taraftan Almanya’da önemli sayıda Türk vatandaşı yaşamakta iken,  diğer taraftan Almanya Türkiye'nin önemli bir ticaret ortağı konumundadır. Bunun yanında Türkiye'nin AB’ne tam üyelik süreci de iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini arttıran bir diğer husustur. Bu kapsamda çalışmanın amacı; iki ülke arasında son dönemde ortaya çıkan krizin, mevcut ekonomik ilişkileri ne ölçüde etkilediğini tespit etmektir. Bu amaca ulaşmak için özellikle son dönemdeki ekonomik ilişkiler;  ticaret, turizm, doğrudan yabancı sermaye yatırımları gibi temel alanlarda ele alınmış ve iki ülke arasındaki krizin bu alanlardaki karşılıklı ilişkileri nasıl etkilediği değerlendirilmeye çalışılmıştır.
Keywords: İşletme; Dış Ticaret; Doğrudan Yabancı Sermaye Akımları; Business Administration