Farklı Bitkisel Yağ Katkılı Yemlerle Beslenmiş Alabalıkların +4°C’de Depolanması Süresince Yağ Asit Profilinin Değişimi - Kadak, Ali Eslem (My University, 2024)
Bu çalışmada Alabalığın (Oncorhynchus mykiss) yağ asidi kompozisyonlarının +4 °C’de buzdolabı şartlarında depolanması süresince meydana gelecek olan değişimleri araştırılacaktır. Çalışma ile bahsi geçen türün kas dokusundaki temel besin madde bileşenleri (protein, lipit, kuru madde ve kül) ile yağ asitleri içerikleri duyusal değerlendirmeler sonucu bozulmuş olarak nitelendirilene kadar olmak üzere yaklaşık olarak 3-4 hafta süresince alınacak örnekler ile belirlenecektir. Balıkların yağ asidi analizleri Gaz Kromatografisi (GC) ile gerçekleştirilecektir. Balıklar Kastamonu Üniversitesi İçsu ve Deniz Balıkları Araştırma ve Üretim Merkezi’nden taze olarak temin edilecek ve laboratuara buz içerisinde strafor kutularda getirilecektir. Örneklerin boy ve ağırlıkları alındıktan sonra, filetoları çıkarılarak analize hazır hale getirilecek ve aynı gün içerisinde analizleri gerçekleştirilecektir.