Ege Denizi İçin Eşkina Balığı’nın (Sciaena umbra Linnaeus, 1758) Maksimum Boy Kaydı - CENGİZ, Özgür; KIZILKAYA, Bayram; PARUĞ, Şükrü Şenol (KSU Journal of Agriculture and Nature, 2019)
Bu çalışma Ocak 2013-Aralık 2013 tarihleri arasında Saros Körfezi’nde yürütülmüştür. Maksimum boya sahip bir adet eşkina balığı (41.7 cm toplam boy ve 1100.00 gr toplam ağırlık) 20 Nisan 2013 tarihinde balıkçılar tarafından İbrice Limanı (Saros Körfezi) açıklarında olta ile yakalanmıştır. Tüm bireyler için ağırlık-boy ilişkisi W = 0.0268TL2.79 olarak hesaplanmıştır. Bu çalışmanın amacı, türün Ege Denizi için maksimum boy kaydını sunmaktır.
Keywords: Sciaena umbra; Brown meagre; Maximum size; Saros Bay; Aegean Sea; Sciaena umbra; Eşkina; Maksimum boy; Saros Bay; Ege Denizi; 14. Life underwater