Tarımsal Atıktan Hidrotermal Karbonizasyon Yöntemi İle Biyokömür Sentezlenmesi Ve Persülfat Aktivasyonunda Kullanımının Araştırılması - DEĞERMENCİ, Gökçe Didar (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı tarımsal atıktan geleneksel karbonizasyon yöntemine yeni bir alternatif olarak hidrotermal yöntemle biyokömür üretmek, elde edilen biyokömür ile tekstilde kullanılan bir boyar maddenin arıtım performası araştırılacaktır. Üretim koşulları optimize edilerek elde edilen hidrokömürün fizikokimyasal karakterizasyonları gerçekleştirilecektir. Giderme verimlerini optimize etmek için çözelti pH’ı, biyokömür miktarı, boyanın başlangıç konsantrasyonu ve denge süresi, iyonik şiddet (tuz) ve sıcaklık gibi çeşitli parametrelerinin etkileri incelenecektir. Optimum koşullar belirlendikten sonra persülfat aktivasyonu ile boyar madde giderimini etkileyen oksidasyon süresi, persülfat konsantrayonu ve başlangıç pH değerinin etkileri araştırılacaktır.