Şiir Nasıl Okunur? - Parın, Kamil (SOYLEM Filoloji Dergisi, 2017)
2007 yilinda Terry Eagleton tarafindan hazirlanan bu eser Kaya Genc tarafindan cevirisi yapilarak Ekim 2015’de dilimize kazandirilir. Ayrinti Yayinlarinca basilan eser siir teorisi alaninda onemli bir boslugu doldurur. Eser Onsoz’den sonra alti bolumden olusmaktadir: 1. Elestirinin Islevleri 2. Siir Nedir? 3. Bicimciler 4. Bicim Arayisi 5. Siir Nasil Okunur 6. Dort Dogal Siiri. Son bolumde dort Ingiliz sairin doga siirlerini ayrintili cozumlemeye girisir. Bu sairler ve siirleri sunlardir: William Collins’in “Ode to Evening”, William Wordsworth’un “The Solitary Reaper”, Gerard Manley Hopkins’in “God’s Grandeur”, Edward Thomas’in “Fifty Faggosts.” Eserin sonunda terimlerin aciklamalarinin yer aldigi Sozlukce ile Dizin kisimlari okuyucularin islerini kolaylastirir.