Kastamonu İli Tabiat Turizmi Unsurlarının Tanıtım Ve Satış Olanaklarının Araştırılması Projesi - AVCI, Muharrem (My University, 2024)
Turizm endüstrisinde bir bölgenin önemli çekim unsurlarından bir tanesi de doğal güzelliklerdir. Kastamonu ili sahip olduğu doğal güzellikleri ve ormanları ile bu alanda önemli değerlere sahiptir. Sahip olduğu bu değerlerin ekonomiye katkı sağlaması ve turist sayısının artırılması için satış ve pazarlama faaliyetleri çeşitli internet siteleri, cep telefonu uygulamaları ve sosyal medya hesapları üzerinden yürütülmektedir. Ancak, sahip olunan tabiat turizmi değerlerinin tanıtımında ve satışında arzu edilen noktaya ulaşmada bir takım eksiklikler ile karşı karşıya kalınmaktadır. Ayrıca, tabiat turizmine yönelik olarak tüm değerlerin ve paydaşların yer aldığı bir internet ağının olmayışı diğer bir eksiklik olarak görülmektedir. Bu noktadan hareketle, Kastamonu İli Tabiat Turizmi unsurlarının tanıtım ve satış olanaklarının nasıl geliştirilebileceğinin araştırılması ve Kastamonu İlinin tabiat turizmi potansiyelinin ve ekonomiye kazandırılabilecek değerlerinin kapsamlı bir şekilde yer aldığı ve tanıtımının yapılacağı bir ağın oluşturulması projenin amacını oluşturmaktadır.