Nano Ti02 İle Modifiye Edilen Üreformaldehit Tutkalı Kullanılarak Üretilmiş Yönlendirilmiş Şerit Yongalevhaların (Osb) Üretilmesi Ve Performans Özelliklerinin Belirlenmesi - KAYMAKCI, Alperen (My University, 2024)
Bu çalışmada nano boyutlarda TiO2 ile modifiye edilen üre formaldehit tutkalı kullanılarak üretilen yönlendirilmiş şerit yongalevhaların performans özellikleri belirlenecektir. Fiziksel performans özellikleri kapsamında kalınlığına şişme, su alma ve yoğunluk testleri, mekanik performans testleri kapsamında ise eğilme direnci, eğilmede elastikiyet modülü, çekme direnci ve basınç direnci gibi temel testler uygulanacaktır. Morfolojik özelliklerin belirlenmesi maksadıyla taramalı elektron mikroskobundan faydalanılacaktır. Bunun yanı sıra ileri termal performans testleri gerçekleştirilecektir. Elde edilen sonuçlara göre nano materyal ile modifiye edilen üre formaldehit tutkalı kullanılarak üretilen OSB panellerin performansının iyileştiği belirlenmiştir.