Üniversite Öğrencilerinin Kış Sporları Farkındalık Düzeylerinin Arttırılması - Eski, Tolga (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin kış sporlarına yönelik farkındalık düzeylerini belirlemek ve yapılacak olan eğitim programıyla ilgi, tutum ve farkındalık düzeylerini arttırmaktır. Bu amaçla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine kış sporları içerisinde yer alan kayak, curling, kızak, buz hokeyi, buz pateni, snowboard, kayakla atlama, kayak kros, biatlon gibi branşlarda eğitim verilerek bilişsel, duyuşsal ve psikomotor alanlarda ilgi, tutum ve farkındalık düzeyleri belirlenmeye çalışılacaktır. Çalışmaya deney grubu için 20 öğrenci, kontrol grubu için 20 öğrenci katılacaktır. Çalışmaya başlamadan önce deney ve kontrol gruplarına farkındalık ölçeği uygulanacaktır. 6 aylık uygulama süreci sonrasında deney ve kontrol gruplarına farkındalık ölçeği tekrar uygulanacaktır. Proje süresince birçok disiplinde eğitim verilecek, Kastamonu bölgesi kış sporları merkezlerinde yapılacak olan uygulama çalışmalarıyla psikomotor alanda da farkındalıkları geliştirilmeye çalışılacaktır. Çalışmayla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin kış sporlarına yönelik farkındalık düzeyleri arttırılarak ülkenin farklı bölgelerinde görev aldıklarında kış sporlarına yönelik etkinlik, çalışma, kurs, projeler düzenleyerek toplumumuzun kış sporları ile ilgili bilinçlenmesine, yeni uygulama ortamları yaratarak sporcu sayısının artarak az sayıda olan sporcu sayısının artmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.