Öğrencilerin Banka Kullanım Tercihlerinde Güven, Hizmet Kalitesi ve Sadakatin Rolü: Kastamonu Üniversitesi Örneği - Çelik, Erhan; Yıldırım, Şükran Sırkıntıoğlu (Journal of Business Management and Economic Research, 2023)
Bu çalışmanın amacı Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerin banka kullanım tercihlerinde hizmet kalitesi, sadakat ve güvenin etkisini belirlemektir. Araştırmanın evrenini Kastamonu Üniversitesinde okuyan lisans ve ön lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemi olarak bankacılık hizmetlerinden faydalanan üniversite öğrencileri seçilmiştir. Veri toplama aracı olarak anket formu kullanılmıştır. Kastamonu Üniversitesinde okuyan lisans ve önlisans öğrencilerine kolayda örnekleme yöntemi ile toplam 435 öğrenciye anket formu gönderilmiş ve analize uygun 419 anket verisi elde edilmiştir. Verilerin analizinde lisanslı SPSS 26 istatistik paket programı kullanılmıştır. Hipotezleri test edebilmek amacıyla regresyon analizleri uygulanmıştır. Analizler sonunda hizmet kalitesi ile güven arasında pozitif bir ilişki olduğu, hizmet kalitesi ile sadakat arasında pozitif bir ilişki olduğu ve güven ile sadakat arasında da pozitif bir ilişki olduğu sonucu ortaya konulmuştur