Fluka Monte Carlo Metodu Kullanarak Bazı Minerallerin Nötron Makroskopik Tesir Kesitlerin Hesaplanması - Hançerlioğulları, Aybaba (My University, 2024)
Nötron parçacıkları yüksüz oldukları için madde içerisine nüfuz etme bakımından güçlüdürler. Günümüzde birçok uygulama alanına sahip olan nötronların canlı dokulara zarar vermemesi için zırhlama önemli bir konudur. Nötron parçacıklarına karşı kalkan malzeme olarak farklı bileşikler, alaşımlar veya kompozitler tercih edilmektedir. Bu projenin amacı nötron radyasyonuna karşı kalkan malzeme olarak kullanılabilecek bazı minerallerin Fluka Monte Carlo simülasyonu yöntemi ile belirlenerek deneysel olarak nötron toplam makroskopik tesir kesitleri başta olmak üzere bazı zırhlama parametrelerinin tayin edilmesidir.