Sıcak ekstrüzyon yöntemiyle üretilmiş grafen katkılı alüminyum kompozitlerin mekaniksel ve mikroyapısal karekterizasyonu - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu çalışmanın/analizin amacı, sıcak ekstrüzyon yöntemiyle üretilmiş grafen katkılı alüminyum kompozitlerin mekaniksel ve mikroyapısal özelliklerinin karakterize edilmesidir. Bu amaç doğrultusunda üretilen kompozit numunelerin mikroyapısal karakterizasyonu için enerji dağılımlı spektrometri içeren taramalı elektron mikroskobu (SEM) kullanılacaktır. Ayrıca matris ile takviye elemanı arasında herhangi bir reaksiyon ürünün oluşup oluşmadığını tespit etmek için XRD analizi yapılacaktır. Kompozitlerin mekanik dayanım parametrelerinin belirlenmesi için çekme/basma testleri yapılacaktır.
Fen Bilimleri