İzmir Kekiği'nin (Origanum Onites L.)Uçucu Yağ Bileşenlerinin Distilasyon Sürecine Bağlı Değişiminin Araştırılması - GÜNEY, Kerim (My University, 2024)
Uçucu yağ içeren bitkilerin üzerine yapılan çalışmalar standart prosesler üzerinden gerçekleşmektedir. Araştırmaların temel hedefi verimlilik ve içerik analizini ortaya çıkartmaktır. Ancak distilasyon sürecinde kimyasal içeriğin zamana bağlı değişimi ortaya konmuş değildir. Bu projenin amacı İzmir kekiği (Origanum onites L.) bitkisinin uçucu yağının distilasyon sürecinde periyodik olarak nasıl değişkenlik gösterdiğini ortaya koymaktır.