Likya Yolu Yürüyüşçülerinin Profilleri ve Memnuniyet Düzeyleri - TÜTÜNCÜ, Burcu; PAMUKÇU, Hüseyin; TANRISEVER, Canan (Anatolia: Turizm Arastirmalari Dergisi, 2020)
Likya Yolu, Türkiye’nin işaretlenen ilk kültür rotasıdır. Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleriyle ön plana çıkan rotayı ziyaret eden turist sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Çalışmada Likya Yolu’nu yürüyen turistlerin profillerinin ve yürüyüşlerine yönelik memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda kolayda örnekleme yönteminden faydalanılarak 416 katılımcıya ulaşılmıştır. Çalışmanın verileri oluşturulan anket formları aracılığıyla elde edilmiştir. Anket formları katılımcılara 2018 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında, yüz yüze ve e-posta yaklaşımlarının bir arada kullanılmasıyla uygulanmıştır. Elde edilen veriler sonucunda yürüyüşçülerin büyük bir kısmının 40 yaş ve üzeri, bekâr ve en az lisans düzeyinde bir eğitim seviyesine sahip olduğu ortaya konulmuştur. Ayrıca katılımcıların Likya Yolu’ndan genel anlamda memnun kaldığı, beklentilerinin karşılandığı ve yeniden ziyaret etme ile çevresindeki bireylere tavsiye etme konusundaki niyetlerinin olumlu yönde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Çalışmada elde edilen bulgulardan hareketle yerel yöneticilere, yerel halka, işletmelere ve gelecekte konuya ilişkin çalışma yürütecek araştırmacılara öneriler sunulmuştur.
Keywords: Turist Memnuniyeti; Kültür Rotası; Likya Yolu