Pyometralı kedilerde biyokimyasal ve hematolojik parametrelerin prognostik değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Bu projede pyometralı kedilerin kan biyokimyasal ve hematolojik parametrelerinin prognostik olarak değerlendirilmesi yapılacaktır. Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine muayene için getirilen kediler kullanılacaktır. Bu amaçla projede 20 pyometralı kedi ve ovariyohisterektomi yapılmak amacıyla getirilen 20 adet kedi kontrol grubu olarak kullanılacaktır. Projeye sahil edilecek kedilerden pyometra teşhisi ultrasonografi ve radyografi kullanılarak yapılacaktır. Daha sonra bu kedilerden antikoagülan madde içeren kan tüplerinde hematolojik analiz için kan numunesi alınacaktır. Ayrıca, biyokimyasal parametrelerin anali için antikoagülan içermeyen kan tüplerine kan numunesi alınacaktır. Hematolojik ve biyokimyasal parametrelerin istatistiksel analizleri yapılacaktır. Daha sonra ROC analizi yapılarak sensitivite, spesifite, pozitif prediktif değeri (PPV), negatif prediktif değeri (NPV) ve doğruluk hesaplanacaktır.
Sağlık Bilimleri