Dîvânu Lugâti't-Türk Adlı Eserin Tamamlanmasının 940. Yıldönümü: Şarkiyatçı, Tarihçi, Antropolog Prof. Dr. Tınçtıkbek K. Çorotegin’in Araştırmaları - KARATAYEV, Olcobay; YILMAZ, Mehmet Serhat; YAKUPOĞLU, Cevdet (Alinteri Sosyal Bilimler Dergisi, 2017)
Tarihçiler, Türkoloji alanında çalışan bilim adamları, coğrafyacılar, Türk Dünyası tarihi ile ilgili kaynakları severek okuyanlar için şarkiyatçı âlim, tarihçi ve antropolog Prof. Tınçtıkbek Kadırmamet uulu (oğlu) Çorotegin tarafından hazırlanmış Mahmud Kaşgarî Barskanî’nin (Kâşgarlı Mahmud) “Dîvânu Lugâti’t-Türk” adlı eseri (Editörler: K. S. Moldokasımov-başkan- ve Prof. T. Ömürbekov, Doçent K. S. Moldokasımov, Turar Yayınevi, Bişkek, 2017, 376s., resim, harita. – Muras Vakfı) önemli bir kaynaktır. Karahanlılar devletinde yaşamış olan Mahmud ibni Hüseyin el-Kaşgarî Barskanî tarafından kaleme alınan bu eserin yazılıp, tamamlanmasının üzerinden bu sene 940 yıl geçmiştir.