Karbon Nanotüp ile Güçlendirilen Ahşap Polimer Nanokompozitlerin Uzun Süreli Su Alma Davranışı - Kaymakcı, Alperen (Kastamonu University, 2016)
Bu calismada polipropilen, cam ahsap unu ve karbon nanotup kullanilarak uretilen ahsap polimer nanokompozitlerin su alma davranisi incelenmistir. Bu amac dogrultusunda cam ahsap unu, Polipropilen, karbon nanotup ve uyum saglayici ajan cift vidali ekstruder icerisinde homojen bir bicimde karistirilmistir. Daha sonra elde edilen peletler enjeksiyon kaliplama makinesi kullanilarak fiziksel ozelliklerin tespitinde kullanilan numunelerin uretimi saglanmistir. Ahsap polimer nanokompozitlerin uzun sureli su alma davranisi 6 ay boyunca takip edilmistir. Elde edilen sonuclar karbon nanotup kullaniminin ahsap polimer nanokompozitlerin su alma ve kalinligina sisme ozelliklerini gelistirdigini gostermistir. Ayrica uyum saglayici ajan (MAPP) kullaniminin ahsap polimer nanokompozitlerin boyutsal stabilizasyonunu arttirdigi gorulmustur.