Küreselleşme sürecinde Türkiye'nin kamu güvenliği politikaları - Dede, Vedat (Kastamonu Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmada küreselleşme ve güvenlik kavramlarının birbiri ile ilişkileri incelenmiş, var olan bu ilişkinin ortaya çıkardığı değişikliklerin ise Türkiye’nin güvenlik politikalarına nasıl etki ettiği açıklanmaya çalışılmıştır. Ülkelerin birbirleri ile olan sınırlarının küreselleşme kavramı ile giderek azalması birçok yeni güvenlik tehditlerinin de ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Asıl olan ise bu güvenlik tehditlerine karşı yeni güvenlik yaklaşımlarının savunulması ve ülkelerin yeni güvenlik yaklaşımlarına giderek daha sıcak bakmasıdır. Ayrıca güvenlik kavramının giderek derinleştiği ve dönüşüm yaşadığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Çalışmanın temel hipotezleri olarak, “güvenlik kavramının, küreselleşme ile birlikte bir dönüşüm yaşamış olduğu ve Türkiye’de uygulanan güvenlik politikalarındaki dönüşümün günün siyasi ve ekonomik şartlarına göre belirlendiği” şeklindedir. Çalışma boyunca bu hipotezler sınanmış ve sonuçta bu hipotezler doğrulanmıştır.
Turkey's public security policies in the process of globalization
Keywords: Güvenlik, Strateji, Kamu Politikaları, Küreselleşme