Proaktif Halkla İlişkiler Faaliyeti Olarak Jandarma Hizmeti - Ertürk, K. Özkan; Bulut, Muradiye (Guvenlik Bilimleri Dergisi, 2016)
Bu calismada, Jandarma hizmetinin bir proaktif halkla iliskiler uygulamasi olarak degerlendirilmesi konu edilmektedir. Halkla iliskiler mal ya da hizmet uretmek icin kurulan bir orgutun kamulari ile arasinda guven, onay ve rizaya dayali, iletisim temelinde olumlu iliskileri kurma ve surdurme amaciyla planlanan sistemli faaliyetlerin toplamidir. Bu anlamda, proaktif halkla iliskiler, orgutun kamulari ile arasinda saglanmaya calisilan bu olumlu iliskileri sekteye ugratan olumsuzluklarin, ortaya cikmadan ongorulerek onlenmesi amaciyla yurutulen calismalardir. Halkla iliskilerin Jandarma hizmetinin yurutulmesine sagladigi olumlu katkilarin ortaya konulmasi bu calismanin amaclarindan birisidir. Bununla birlikte, bir proaktif halkla iliskiler uygulamasi olarak Jandarma hizmetinin halk ve Jandarma arasindaki iliskilere saglayacagi katkilar ve olasi sorunlarin ongorulebilirliginin, Jandarma hizmetinin halk nezdindeki algisini olumlu yonde etkileyecegi varsayilmaktadir.
Keywords: Public Relations; Gendarmerie Service; Proactive Public Relations; Halkla İlişkiler; Jandarma Hizmeti; Proaktif Halkla İlişkiler; 16. Peace & justice