SPLIT PELL VE PELL-LUCAS KUATERNİYONLARI - Çakır, Elif (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu tez çalışması dört bölüm olup, birinci bölümde genel tanımlar yapılmış, ikinci bölümde kuaterniyonlar tanımlanmış temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde Pell ve Pell-Lucas sayıları hakkında bilgiler verilmiş, Binet formülündeki gösterimi, özdeşlikleri ve Vajda gibi özel teoremlerin ispatları yapılmıştır. Pell ve Pell-Lucas sayılarının üreteç fonksiyonları tanımlanmıştır. Dördüncü bölümde ise Split Pell ve Split Pell-Lucas kuaterniyonları çalışılmış olup bunların Binet formülündeki gösterimi, Catalan, Cassini, d'Ocagne ve Vajda gibi özel teoremleri ve ispatları verilmiş olup son olarak da Split Pell ve Split Pell-Lucas kuaterniyonları, özdeşlikleri ve ispatları yapılmıştır.
Keywords: Kuaterniyon, Pell ve Pell-Lucas Sayıları, Split Pell, Pell-Lucas kuaterniyonları