10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi - (:unkn) unknown (Ankara, 2022)
Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nin ilki 2002 yılında Gökçeada’da, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde düzenlendi. İki yılda bir düzenlenen kongre sırasıyla 2004 ve 2006 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2008’de İstanbul Teknik Üniversitesi, 2010 yılında Erciyes Üniversitesi, 2012 yılında Gazi Üniversitesi, 2014’de Dokuz Eylül Üniversitesi, 2016 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2018 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi ve 2022 yılında ise Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. 2020 yılında ise C OVİD’19 Pandemisi dolasıyla kongre gerçekleştirilemedi. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, turizm yakın alanlarında lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) tezi hazırlayan öğrencilere yönelik olarak düzenlenmekte ve ülkemizde bilimsel çalışmaların niteliğinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir etkinliktir. İçeriği itibariyle turizm ve yakın alanlarda dünyadaki birkaç bilimsel etkinlikten biridir. Birinci kongreden itibaren nitelikli çalışmalara farkındalık kazandırmak amacıyla “En iyi yüksek lisans tezi” ve “En iyi doktora tezi” ile “En iyi araştırma bildirisi” dallarında ödüller verilmektedir. Ödüller, en az doktora derecesine sahip olan seçici kurul üyeleri tarafından tez çalışmalarının ve araştırma bildirilerinin canlı sunumu sırasında puanlanması ile sahiplerini bulmaktadır. Seçici kurulu, dünyada nadir rastlanılan bir yöntemle tez ve araştırma çalışmalarını değerlendirmekte ve ödüllendirilmektedir. Bu değerlendirme yöntemi ilk kongreden bu yana taviz verilmeden ve değişiklik yapılmadan uygulanmaktadır. Şimdiye kadar onlarca nitelikli tez çalışması ve araştırma bildirisinin hazırlayıcılarına ödül verilmiştir. iv 10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde de nitelikler tez çalışmalarının ödüllendirilmesi uygulamasına devam edilmiştir. COVID’19 Pandemisinin devam ettiği bir ortamda gerçekleştirilen bu kongrede seçici kurul üyesi olarak katkıda veren öğretim üyelerine teşekkür ederiz. Bu bağlamda, her türlü olumsuz ve motivasyon kırıcı ortama rağmen kongrenin gerçekleştirilmesine özveriyle katkıda bulunan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Doç. Dr. Aydoğan AYDOĞDU ve Arş. Gör. Çağdaş AYDIN’a teşekkür ederim. Bir sonraki kongrede buluşmak üzere…
Keywords: Turizm; Lisansüstü öğrenci kongresi; Konaklama