Kastamonu Dijital Turizm Rehberi Mobil Uygulaması - YİĞİT, Canan TANRISEVER (My University, 2024)
Proje, Kastamonu’da yer alan merkez ilçe dâhil 20 yerleşim yeri sınırları içerisindeki tarihi ve coğrafik olarak turistik açıdan önemli olan bölgelerin dijital ortamda kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. Somut ve somut olmayan turizm unsurları dijital ortama aktarıldıktan sonra bireysel turiste yönelik tur programları hazırlanacak, merkez ilçe sesli rehberlik uygulaması için pilot alan olarak belirlenecektir. Proje kapsamında, Kastamonu il sınırları içerisinde yer alan turistik ziyaret noktaları, yeme-içme, eğlence, alışveriş ve konaklama yerleri profesyonel turist rehberi anlatımları dijital yöntemler ile kayıt altına alınacaktır. Projenin öncelikli hedef kitlesini, Türkiye’deki dijital platformları kullanan, bölgeyi ziyaret etmek isteyen turistler ve bölgeye tur düzenleyen turist rehberleri oluşturmaktadır. Proje sonucu olarak beklenen, Kastamonu’nun tüm ilçelerini kapsayan ve tek bir mobil uygulama ile kullanıma sunulan dijital rehber yazılımı oluşturmaktır. Aynı zamanda şehir pazarlaması ve turistlere doğru, deneyimlenmiş bilgiler ile Kastamonu tatil deneyimi yaşatmaktır.