OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ ÇOCUKLARININ ÇÖP KAVRAMINI ALGILAMA DÜZEYLERİNİN İLERİ-GERİ-AŞAĞI DÖNÜŞÜM BAĞLAMINDA İNCELENMESİ - SAK, Semra; ÇAĞLAR, Atila (İksad Yayınevi, 2023)
Okul öncesi dönem, çocukların temel becerileri geliştirdikleri, çevreleriyle etkileşim halinde oldukları ve dünyayı anlamaya başladıkları önemli bir dönemdir. Bu dönemde çocuklar çevrelerinde bulunan nesneleri tanıma, sınıflandırma ve anlamlandırma becerilerini geliştirerek kavramlar arası ilişkileri anlamaya çalışırlar.