Yeni medyanın gelişimi ve Covid-19 sürecinde içerik üretimi: Teknoloji haber siteleri örneği - Alan, Salim (Kastamonu Üniversitesi, 2021)
İnsanlık tarihi boyunca mevcudiyetini koruyan iletişim eylemi, internet teknolojisi ile birlikte yeni bir boyuta ulaşmıştır. İnsanların iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına her dönemde yeni araç gereçler icat edilmiştir. Bu araç gereçler günümüzde internet ve yeni medya olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni medya ortamları günümüzde bireyler ve kurumlar tarafından gündelik yaşamda pek çok amacın gerçekleştirilebilmesi için kullanılmaktadır. Yeni medyanın önemli bir parçası da sosyal medya araçlarıdır. İnternet teknolojisi ve sosyal medya araçlarının yaygın bir şekilde kullanılması iletilerin önündeki yer ve zaman sorununu ortadan kaldırmıştır. Kişiler ve kurumlar yeni medya sayesinde her an her yerden içerik üretebilmektedir. Bu çalışmada yeni medyanın gelişimi ele alınmış, COVID-19 salgını sürecinde yeni medyada içerik üretiminin nasıl gerçekleştirildiği belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla yeni medya ortamında yayın yapan dört teknoloji haber sitesi belirlenmiş, bu şirketlerde çalışan sekiz kişiyle derinlemesine görüşme yapılmıştır.
Development of new media, content production in the Covid-19 process: Case of technologhy news sites
Keywords: Yeni Medya, Sosyal Medya, İnternet, COVID-19