SARIKUM TABİATI KORUMA ALANI FLORASI - Öksüzoğlu, Ahmet (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma Sinop ili sınırları içerisinde kalan Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı’nın florasını kapsamaktadır. Çalışma alanında 2013 yılı içerisinde vejetasyon periyodları dahilinde bitki örnekleri toplanmış ve bu bitkilerin değerlendirilmesi sonucunda 74 familyaya ait 255 adet cins ve 408 adet takson tespit edilmiştir. Bu türlerin 7 adedi endemiktir. Angiospermelere ait 405 adet takson Gymnospermelere ait 1 adet takson ve Kriptogamlara ait 2 adet takson tespit edilmiştir.
Keywords: Flora, vejetasyon, Sarıkum Tabiatı Koruma Alanı, Türkiye Florası