Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezileri - Pür, Emine (Kastamonu Üniversitesi, 2016)
Araştırmanın konusu; Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezileridir. Bu çalışmada cumhurbaşkanlarının niçin Kastamonu’ya geldikleri, gezi ile ilgili bilgiler ve o günler hakkında siyasî, sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik durum hakkında bilgiler yer almaktadır. Bu çalışma söz konusu dönemlerde yaşanan olayları anlatması, geçmişe ışık tutması, Kastamonu tarihini aydınlatması ve Kastamonu’nun yakın geleceğine yönelik sosyal ve ekonomik planların yapılmasına katkı sağlaması açısından önemlidir. Kastamonu’yu cumhurbaşkanlarından Mustafa Kemal Paşa, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cevdet Sunay, Kenan Evren ve Abdullah Gül ziyaret etmiştir. Cumhurbaşkanları ziyaretleri sırasında şehir merkezi ve ilçelerde incelemelerde bulunarak halkın sorunlarını dinlemiştir. Yapılan bu çalışma, 1923 ve 2015 yılları arasındaki cumhurbaşkanlarının Kastamonu gezilerinin toplu olarak görülmesini sağlamaktadır.
Kastamonu trips Of The Presidents Of Turkish Republic