Orhan KÜÇÜK, Selçuk KORUCUK2023-05-092023-05-092018-12-01Küçük, O., Korucuk, S. (2018). GIDA İŞLETMELERİNDE SÜREÇ YÖNETİMİ UYGULAMALARININ İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİ: ERZURUM’DA BİR UYGULAMA. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 11(2), 2122-2136https://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/321526/gida-isletmelerinde-surec-yonetimi-uygulamalarinin-isletme-performansina-etkisi-erzurumda-bir-uygulamahttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7737https://hdl.handle.net/20.500.12597/13933Bu çalışmada, gıda işletmelerinde süreç yönetimi uygulamalarının işletme performansı üzerine olanetkisinin tespit edilmesi hedeflenmiş ve Erzurum’da faaliyet gösteren gıda işletmelerindeki 85 çalışanişletme ortamında incelenmiştir. Bu kapsamda süreç yönetiminin gıda işletmelerindeki uygulanmadüzeyi regresyon analizi ile incelenmiş ve süreç yönetimi uygulamalarının işletme performansıüzerinde ve işletme performansının alt boyutlarında (üretim ve girdi maliyetlerinin azaltılması,kapasite, verimlilik, işletme başarısı, karlılık, pazar payı, büyüme oranı, hizmet süresinin azaltılması,iş önceliği, iletişim yeteneklerinin artırılması, imaj ve yenilik) pozitif yönde etkisi olduğu saptanmıştır.info:eu-repo/semantics/openAccessGIDA İŞLETMELERİNDE SÜREÇ YÖNETİMİ UYGULAMALARININ İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİ: ERZURUM’DA BİR UYGULAMARESEARCH10.17218/hititsosbil.41347232152621222136