Daday Atlı Turizm Merkezlerinde Turist Deneyimlerinin İncelenmesi - Aydın, Çağdaş (Taki Can Metin, 2025)
Turizm, kültürler arasında bir köprü görevi görmekte ve bölgesel kalkınmaya önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Son yıllarda, geleneksel deniz-güneş-kum üçlüsünün ötesinde farklı deneyimler sunan alternatif turizm biçimlerine yönelik ilgi giderek artmaktadır. Binicilik turizmi, önemli bir büyüme potansiyeline sahip niş bir pazar olarak ortaya çıkmıştır. Bu çalışma, zengin doğal manzaraları ve atlı turizm merkezleriyle tanınan Kastamonu ilinin Daday ilçesindeki atlı turizm merkezlerini ziyaret edenlerin deneyimlerini incelemektedir. Turist deneyimleri üzerine kurulan araştırma, Daday'daki binicilik faaliyetlerinin turistlerin eğlence, eğitim, kaçış ve estetikle ilgili deneyimsel ihtiyaçlarını ne ölçüde karşıladığını ve bu deneyimlerin genel memnuniyet düzeylerini araştırmaktadır. Daday'daki en az üç binicilik merkezini ziyaret eden 17 katılımcı ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Yapılan betimsel ve içerik analizleri neticesinde, genel olarak olumlu deneyimler bildirirken, hizmet kalitesi, personel profesyonelliği ve faaliyet süresi gibi alanların iyileştirilmesi gerektiğini ortaya çıkarılmıştır. Bulgular, atlı turizm merkezleri bağlamında literatüre katkıda bulunmakta, turist memnuniyetini artırmak ve Daday'daki atlı turizm merkezlerinin sürdürülebilir gelişimini teşvik etmek için pratik öneriler sunmaktadır.