Çağatay Türkçesiyle Yazılmış Bir Tarikatname - Bankir, M. Malik (Alimcan İnayet, 2017)
Eski Türkçenin devamı olan Karahanlı diğer bir ifadeyle Hakaniye Türkçesinden XII-XIV. yüzyıllarda Harezm Türkçesi aracılığıyla gelişen, XV. yüzyılda özellikle Timur hanedanı döneminde önemli bir yer edinen Çağatay Türkçesi birçok Türk topluluğunun resmi, edebi ve kültürel dili haline gelmiştir. Türkologlar arasında tartışmalı bir terim olan Çağatay, bu adı Cengiz Han’ın ikinci oğlundan almaktadır. Biz de bu çalışmamızda Çağatay Türkçesiyle yazılmış ve Tarikatname diye adlandırılmış bir metnin transkripsiyonunu yaptık ve sözlüğünü hazırladık.
Keywords: harezm türkçesi; Çağatay Türkçesi; çağatay türkçesi; Language and Literature; hakaniye türkçesi; Çağatay Türkçesi; Tarikatname; Hakaniye Türkçesi; Harezm Türkçesi; Harezm Türkçesi; Hakaniye Türkçesi; P; tarikatname; Tarikatname