de-SİTTER DÜZLEMİNDE AYRIT VE GRAM MATRİSLERİ ÜZERİNE - Özayrancı, Hakan (Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)
Bu tezde, de-Sitter düzlemindeki üçgenlerin çeşitleri incelenmiştir. İncelenen bu üçgenlerin ayrıt ve Gram matrisleri elde edilip, özdeğerleri, özvektörleri ve ayrıt uzunlukları bulunmuştur.
Keywords: de-Sitter düzlemi, ayrıt ve Gram matrisleri