Beyin tümörü davranışının matematiksel model ile incelenmesi - Al-Saedi, Huda Kareem Ghazi (Kastamonu Üniversitesi, 2020)
Bu yüksek lisans çalışmasında, beyin tümörü büyümesini diferensiyel denklemler yardımıyla açıklayan ̅ ̅ ̅ şeklinde temel matematiksel modeller ile { ( ( ) ) ( ) ( ) ( ) ( ) ile ifade edilen reaksiyon-difüzyon matematiksel modelleri incelenmiş ve beyin tümörlerinin büyümesini tanımlamak için diferansiyel denklemlerin kullanılması hakkında bilgiler verilmiştir. Bu tez beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yer alan giriş kısmında mevcut literatür hakkında detaylı bir bilgi sunulmuştur. İkinci ve üçüncü bölümde beyin tümörü modellerinde diferensiyel denklemlerin kullanımı hakkında bazı matematiksel modellerden ve bu modellerin özelliklerinden bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde mevcut bazı bulgulardan söz edilmiş olup beşinci bölüm ise sonuç kısmına ayrılmıştır.
Investigation of brain tumor behavior with mathematical model
Keywords: Beyin Tümörleri, Matematiksel Model, Tümör Büyümesi, Kanser Tümörleri