Elliott dalga prensibi ile kripto paraların incelenmesi - Dikel, Onur (Kastamonu Üniversitesi, 2024)
Elliott dalga prensibi sadece finansal piyasaları ilgilendiren bir kuram değildir. İnsan yaşamının her alanında ve her yerine sirayet etmiş sadece insanların yeteri kadar dikkat etmediği bir kuramdır. Gelişmekte olan teknoloji ile birlikte hayatımıza giren kripto paraları da tüm hayatımızın içerisinde var olan Elliott dalga prensibini kullanarak incelemek ve daha sonraki öğrenci ve meraklı insanlara fayda sağlaması amacı ile bu konu seçilmiştir. Elliott dalga prensibini gerek Fibonacci gerekse basit teknik analiz kuralları ile birleştirerek sade teknik analiz veya sadece Elliott dalga prensibi ile bakmak yerine birden fazla veri ve analiz yöntemini birleştirerek yapılan hataları daha aza indirgeme ve finansal piyasalardaki insanların başarı oranını arttırmak amaçlanmıştır. Çalışmada kuramsal alt yapı tartışılmış ve Bitcoin trend ile pratik bir uygulamada başarılı olup olmadığı tartışılmıştır.
Examination of crypto currencies with Elliott wave principle
Keywords: Elliott Dalga Prensibi; Kripto Paralar