Contribution to the knowledge on distribution of freshwater mollusc species of İzmir (Turkey) - Gürelli, Gözde; Özbek, Murat (Ege University Faculty of Fisheries, 2013)
Izmir’in Tatlisu mollusca turlerini belirlemek amaciyla Mayis 1994-Mayis 1996 tarihleri arasinda 22 istasyondan mevsimsel olarak ornekleme yapilmistir. Kalitatif calismanin sonucunda toplam 15 takson tespit edilmis olup, bunlardan 12’si Gastropoda’ya 3’u Bivalvia’ya aittir. Istasyonlardaki mollusca turleri arasinda en yaygin olanlari Melanopsis praemorsa (9 istasyon) ve Physella acuta (7 istasyon), en az olanlari ise Unio crassus (1 istasyon) ve Theodoxus anatolicus (1 istasyon)’tur
Keywords: Balıkçılık; Zooloji; 14. Life underwater