Kesirler Ve Kesirlerde İşlemler Konularının Ortaokul Matematik Ders Kitaplarında Öğretimi Üzerine Bir Karşılaştırma: Türkiye, Abd, Avusturalya Ve Singapur Örnekleri. - KEPCEOĞLU, İbrahim (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı, kesirle ve kesirlerde işlemler konularının Türkiye, ABD, Avustralya ve Singapur matematik ders kitaplarında ele alınışının ilgili öğretim programlarda yer verilen kazanımlar, ders kitaplarındaki öğretme süreçleri, öğretimde yer verilen temsiller ve kullanılan problemlerin analizi şeklindedir. Dokuman analizi şeklinde gerçekleştirilecek olan bu araştırma projesi, önceden belirlenen kriterler çerçevesinde analiz edilecektir. Araştırmadan elde edilecek sonuçların, Türkiye eğitim politikalarında yer alan ders kitaplarının niteliklerinin arttırılmasına katkıda bulunacağı düşünülmektedir