Bazı Yeni İsatin Türevlerinin Antioksidan Aktivite Tayinlerinin Deneysel Yöntemlerle İncelenmesi - Bakır, Temel Kan (My University, 2024)
Schiff bazlarının polimer teknolojisinde, ilaç sanayinde, tıpta, tarım alanında ve boyar madde hazırlanması gibi oldukça geniş çalışma alanları bulunmaktadır. Özellikle isatin türevli shiff bazları yaygın olarak incelenmektedir. Bu projenin amacı, yaygın olarak sentezlenen shiff bazlarına henüz sentezlenmemiş ve karakterizasyonu yapılmamış bileşikler ilave etmektir. İsatin türevlerinin antitümör, antibkteriyel, antiviral ve aktivitel gibi biyolojik özellikleri olduğundan dolayı bu özelliklerinin olabileceği düşünülerek isatin moleküllerinin sentezlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu araştırma bir diğer amacı isatin bileşiklerinin sentezlenerek gıda ve sağlık endüstrisinde katkı maddesi olarak yaygın olarak kullanılan diğer antioksidanlara (BHT (Dibütilhidroksitoluen) ve Troloks ) göre alternatif özelliklerinin araştırılması ve ortaya konulmasıdır.