NÂSİRUDDİN EL-ELBÂNÎ’NİN SİLSİLETÜ’LEHÂDİS’D-DAÎFE VE’L-MEVDÛA İSİMLİ ESERİNDE METİN TENKİDİ UYGULAMALARI - SARICI, NURAN (Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2018)
Nasiruddin el-Elbanî’nin Silsiletü’l-Ehadis’d-Daife ve’l-Mevdua İsimli Eserinde Metin Tenkidi Uygulamaları” adlı bu çalışmamızın ana gayesi, oryantalistlerin ve bazı İslam alimlerinin iddialarının aksine ulemanın metin tenkidini ihmal etmediklerini, hadislerin tashîhinde metin tenkidine yönelik özel başlıklar açmasalarda muhtelif ilim dalları altında metne dair hususları yoğun bir şekilde irdelediklerini göstermektir. Bu bağlamda Nasiruddin Elbanî’nin zayıf hadisleri bir araya getirmek için derlediği Silsiletü'l Ehadis 'd -Daife ve'l Mevdûa adlı telifini seçerek onu metin tenkidi açısından inceledik.
Keywords: Metin, Tenkit, Metin Tenkidi, el-Elb ni, Silsilet ’l-Eh disi’dDaîfe ve’l-Mevdûa