Aşındırıcı Su Jeti İle Gürültüsüz Tornalama İşlemi Yapabilmek İçin Yeni Bir Yöntemin Geliştirilmesi - KARTAL, Fuat (My University, 2024)
Bu çalışmada, aşındırıcı su jeti ile tornalama esnasında aşındırıcı jetin ses hızını geçmesiyle havada oluşturduğu yüksek seviyedeki sesin (100~130 dB) değerinden (60 -70 dB) seviyelerine düşürülmesi amaçlamaktadır. Ayrıca işleme anında aşındırıcı su jetinin su jeti havuzunda meydana getirdiği dalgalanma ve aşındırıcılı su jeti sıçramalarının ortadan kaldırılması için yeni bir yöntemin geliştirip uygulamasını kapsamaktadır. Geliştirilen yeni yöntemle polimer esaslı plastiklerin su seviyesi altında aşındırıcı su jeti ile tornalanması işlemleri gerçekleştirilecektir