OKUL ÖNCESİ FEN EĞİTİMİNDE ÇAĞDAŞ ÖĞRETİM YAKLAŞIMLARI - YANARATEŞ, Erkan (İksad Yayınevi, 2023)
İnsanların çevrelerindeki olup biten olaylara karşı en meraklı oldukları zaman dilimi şüphesiz okul öncesi dönemdir. Ayrıca bu dönemde çocukların araştırmacı, sorgulayıcı ve analitik düşünme gibi yaşam becerilerinin yanı sıra gözlem yapma, sınıflama ve deney yapma gibi bilimsel süreç becerileri de oluşmaya başlamaktadır.