Kamil SAÇILIKH. Güran ÜNAL2023-04-152023-04-152005-12-01Saçilik, K., Ünal, H. (2005). Sarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili bazı parametrelerin belirlenmesi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (:Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi), 19(35), 87-921300-5774https://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/44425/sarimsak-dislerinin-vakumla-tutulmasina-etkili-bazi-parametrelerin-belirlenmesihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8668Bu çalışmada, sarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili parametreler deneysel olarak incelenmiştir. 4 delik şekli (daire, kare, elips, dikdörtgen), 3 vakum seviyesi (100, 80, 60 mmHg), 5 delik alanı (38, 50, 64, 78, 95 mm2) ve 2 hız kademesinde (0 ve 0.8 m/s) denemeler yapılarak tutulma yükseklikleri ölçülmüştür. Denemelerden elde edilen değerler istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Yapılan varyans analizi sonucunda delik şekli, delik alanı, delik hız ve vakum faktörleri arasında dörtlü interaksiyon belirlenmiştir (p<0.01). Duncan testi sonuçlarına göre, vakum ve delik alanı arttıkça tutulma yüksekliklerinin arttığı.buna karşılık hız arttıkça azaldığı belirlenmiştir. Tutulma yükseklikleri, delik şekillerine bağlı olarak sırasıyla daire, kare, dikdörtgen ve elips olarak azalmıştır.turinfo:eu-repo/semantics/openAccessSarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili bazı parametrelerin belirlenmesiRESEARCH4442587921935