ILGAZ DAĞLARINDA KIŞ TURİZMİ - İbret, Ünal (TÜRK COĞRAFYA DERGİSİ SAYI :44 sy: 61-78, 2005)
Batı Karadeniz Bölümünün en yüksek tepesi olan Büyükhacettepe'yi bünyesinde bulunduran Ilgaz Dağları, üzerinde bulunan Ilgaz milli parkı sınırları içerisinde kış turizmine imkan tanımaktadır. Ilgaz Dağı Milli parkı içerisinde bulunan kayak merkezleri; uygun pistleri, konaklama üniteleri, eğlence ve spor imkanları ile kolay ulaşım avantajı dolayısıyla ülkemizin son yıllarda hızla büyüyen kayak merkezleri arasında bulunmaktadır.
Keywords: Türkiye, Ilgaz, Kış Turizmi