TRDizin:
Sarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili bazı parametrelerin belirlenmesi

dc.contributor.authorKamil SAÇILIK
dc.contributor.authorH. Güran ÜNAL
dc.date.accessioned2023-04-15T00:29:49Z
dc.date.available2023-04-15T00:29:49Z
dc.date.issued2005-12-01
dc.description.abstractBu çalışmada, sarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili parametreler deneysel olarak incelenmiştir. 4 delik şekli (daire, kare, elips, dikdörtgen), 3 vakum seviyesi (100, 80, 60 mmHg), 5 delik alanı (38, 50, 64, 78, 95 mm2) ve 2 hız kademesinde (0 ve 0.8 m/s) denemeler yapılarak tutulma yükseklikleri ölçülmüştür. Denemelerden elde edilen değerler istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Yapılan varyans analizi sonucunda delik şekli, delik alanı, delik hız ve vakum faktörleri arasında dörtlü interaksiyon belirlenmiştir (p<0.01). Duncan testi sonuçlarına göre, vakum ve delik alanı arttıkça tutulma yüksekliklerinin arttığı.buna karşılık hız arttıkça azaldığı belirlenmiştir. Tutulma yükseklikleri, delik şekillerine bağlı olarak sırasıyla daire, kare, dikdörtgen ve elips olarak azalmıştır.
dc.identifier.citationSaçilik, K., Ünal, H. (2005). Sarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili bazı parametrelerin belirlenmesi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (:Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi), 19(35), 87-92
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn
dc.identifier.endpage92
dc.identifier.issn1300-5774
dc.identifier.issue35
dc.identifier.startpage87
dc.identifier.trdizin44425
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/44425/sarimsak-dislerinin-vakumla-tutulmasina-etkili-bazi-parametrelerin-belirlenmesi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8668
dc.identifier.volume19
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofSelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (:Selçuk Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleSarımsak dişlerinin vakumla tutulmasına etkili bazı parametrelerin belirlenmesi
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin

Files